Ψηφιακό πελματογράφημα και ορθωτικά πέλματα στα μετρά σας

Ψηφιακό πελματογράφημα και ορθωτικά πέλματα στα μετρά σας

Το πελματογράφημα  είναι μια απλή  ανώδυνη εξέταση που  εφαρμόζεται με ασφάλεια σε ενήλικες και  παιδιά, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση χρόνιων πόνων από διαφορετικά αίτια. Πως γίνεται αυτό;

Ο ανθρώπινος οργανισμός συνθέτει μία αλληλουχία, όπου κάθε τι μη φυσιολογικό μεταφέρεται και επηρεάζει όλο το σώμα, προκαλώντας προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, στα γόνατα, ακόμη και χρόνιες οξείες οσφυαλγίες, ισχιαλγίες και ραχιαλγίες.  Το πέλμα μοιράζει και απορροφά την πίεση και τους κραδασμούς τη στιγμή του βαδίσματος. Οτιδήποτε διαφορετικό από το φυσιολογικό, τροποποιεί την κατανομή των πιέσεων και πλέον δεν μοιράζονται οι δυνάμεις σωστά σε όλα τα σημεία του πέλματος, και κατά συνέπεια και στο υπόλοιπο σώμα. Με τη βοήθεια του πελματογραφήματος μπορείτε να αποκτήσετε ειδικά  ορθωτικά πέλματα, φτιαγμένα αποκλειστικά για εσάς.

Ο  πελματογράφος είναι μια διαγνωστική ιατρική συσκευή που  πραγματοποιεί πλήρη καταγραφή της κατανομής των πιέσεων του πέλματος,  κατά την όρθια στάση (στατική ανάλυση)  αλλά και κατά τη διαδικασία της βάδισης (δυναμική ανάλυση). Αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν τις δυνάμεις που ασκούνται σε κάθε τμήμα του πέλματος και  αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις. Έτσι αποτυπώνεται ψηφιακά η μορφολογία του πέλματος και   εντοπίζονται οι παθήσεις των κάτω άκρων. Με τον πελματογράφο είναι συνδεδεμένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστήςο οποίος συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει τις πληροφορίες.

H ερμηνεία των μετρήσεων γίνεται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και η τελική εκτίμηση από τον ειδικό.  Αξιολογώντας τα αποτελέσματα του πελματογραφήματος -εάν κριθεί απαραίτητο ή εκτιμηθεί ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δημιουργεί δυσαρμονία στις πιέσεις που ασκούνται στο σκελετό σας όταν βαδίζετε ή στέκεστε- ο ειδικός  προτείνει τη χρήση ειδικών ορθωτικών πελμάτων,  τα οποία κατασκευάζονται αποκλειστικά για εσάς. Φορώντας τα ορθωτικά πέλματα επιτυγχάνεται η καλύτερη εξισορρόπηση των πιέσεων που ασκούνται στο σώμα σας όταν βαδίζετε, η μείωση της μυϊκής κόπωσης, η καλύτερη απορρόφηση των κραδασμών και η διευκόλυνση στις καθημερινές δραστηριότητες.

Συνηθισμένα προβλήματα που κάνουν όλο το σώμα να υποφέρει, όπως η πλατυποδία, η σκολίωση, η ισχιαλγία, μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτεσματικά χάρη στο πελματογράφημα.

Επιπλέον, ένα δυναμικό πελματογράφημα μπορεί να αποτελεί μέρος των εξετάσεων για την καλύτερη διάγνωση  παθήσεων και μυοσκελετικών προβλημάτων  όπως:

 

– Μειωμένη δυναμική απόδοση και μυϊκές κακώσεις ή τραυματισμοί λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων.

 

– Nευραλγίες, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου, ισχιαλγία, οσφυαλγία, προβλήματα στα κάτω άκρα λόγω σακχαρώδους διαβήτη.

 

– Παθήσεις των πελμάτων (δυσαρμονία της καμάρας), όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, ραιβοποδία, προβλήματα στα μετατάρσια, άκανθα πτέρνας: ασύμμετρη ανάπτυξη οστού στην κάτω περιοχή της φτέρνας.

 

– Πόνους στη μέση κατά τη διάρκεια της κύησης ή μετά τον τοκετό. Με τη χρήση των ειδικών ορθωτικών πελμάτων, η μέση αποφορτίζεται και ξεκουράζεται.

 

– Σκολίωση, χονδροπάθεια επιγονατίδας (πολύ συχνή στα κορίτσια), κάλους.

 

– Σοβαρά διαστρέμματα, κατάγματα των κάτω άκρων και της λεκάνης.

 

– Συστηματικές παθήσεις με εκδηλώσεις στα κάτω άκρα όπως σακχαρώδης διαβήτης και  ρευματοειδής αρθρίτιδα.

– Aρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα γονάτων, ισχίων, σπονδυλικής στήλης

– Aδύναμο μυϊκό σύστημα

– Aνισοσκελία: Το ένα σκέλος βραχύτερο από το άλλο.

Το παιδί σας περπατάει σωστά;

Το ξέρετε ότι το 54% των παιδιών αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με τα πόδια του; Η θεραπεία του προβλήματος έχει σημασία εάν αρχίσει νωρίς από την ηλικία των 4 έως 11 ετών. Το πελματογράφημα είναι μια πολύ χρήσιμη εξέταση για τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση των μυοσκελετικών  προβλημάτων από την παιδική ηλικία. Αν για παράδειγμα το παιδί σας έχει πλατυποδία, το δυναμικό πελματογράφημα είναι αποτελεί την πιο απλή, ευχάριστη και απολύτως ακριβή εξέταση. Τα ορθωτικά πέλματα που θα κατασκευαστούν ειδικά για τις ανάγκες του παιδιου με βάση το πελματογράφημα εφαρμόζονται εσωτερικά σε όλα τα παπούτσια. Έτσι το  παιδί θα μπορεί να χρησιμοποιεί όποια υποδήματα επιθυμεί και όχι τα ορθοπεδικά υποδήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.  Τα πέλματα διορθώνουν, ανακουφίζουν , προλαμβάνουν τους τραυματισμούς και βελτιώνουν την αθλητική απόδοση. Ταυτόχρονα, μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της θεραπείας, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία του πελματογραφήματος κατά διαστήματα.

Κλείστε τώρα το δικό σας ραντεβού για δωρεάν ψηφιακό πελματογράφημα στην Ergomedical ή στον δικό σας χώρο.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.