Βαρηκοΐα: Ποιότητα ζωής και αυτονομία με τον κατάλληλο τύπο ακουστικών

Βαρηκοΐα είναι η μείωση της ακουστικής ικανότητας που δυσχεραίνει την επικοινωνία με το περιβάλλον. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στις μεγαλύτερες ηλικίες, ενώ εμφανίζεται πολύ συχνά και σε νεότερα άτομα, ,παιδιά και νεογνά. Είναι η τρίτη  σε συχνότητα χρόνια πάθηση. Η βαρηκοΐα μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής καθώς προκαλεί ποικίλες δυσκολίες στην επικοινωνία, στις κοινωνικές και στις εργασιακές σχέσεις με επιπτώσεις στην ψυχολογία, τη διάθεση και την υγεία .

Σήμερα, με την εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας τα προβλήματα βαρηκοΐας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα προσφέροντας αποκατάσταση ακοής  και αυτοπεποίθηση και αυτονομία στον ασθενή.

Ακουστικά Βαρηκοΐας

 

Το ακουστικό βαρηκοΐας αποτελεί το αποτελεσματικότερο μέσο αντιμετώπισης της βαρηκοΐας, όταν συνιστάται η εφαρμογή του από ειδικό ΩΡΛ ιατρό.  Μπορεί το  ακουστικό να μην  αντικαθιστά τη φυσιολογική ακοή όμως ενισχύει τη μειωμένη ακουστική ικανότητα με ουσιαστικά αποτελέσματα στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Η χρήση ακουστικού βελτιώνει την επικοινωνία, περιορίζει ή εξαλείφει τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν πρόβλημα ακοής. Ειδικά στα παιδιά η άμεση εφαρμογή ακουστικών συμβάλλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας τους. Επίσης, βοηθά στην υγιή ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών και στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Η  εξέλιξη της τεχνολογίας προσφέρει πολλά και σημαντικά επιτεύγματα που έχουν βελτιώσει σημαντικά τα ακουστικά βαρηκοΐας. Τα σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά παρέχουν υψηλή ποιότητα ήχου και καλύτερη απόδοση, περισσότερες και με μεγαλύτερη ακρίβεια ρυθμίσεις. Ταυτόχρονα διαθέτουν  βελτιωμένη αισθητική όσον αφορά στο μέγεθος και στην εμφάνιση, καθώς και μεγαλύτερη ευκολία στην εφαρμογή και τη χρήση-ιδίως από παιδιά και ηλικιωμένους.

Τύποι ακουστικών

 

Υπάρχουν τρεις  βασικοί τύποι ακουστικών βαρηκοΐας που η ονομασία τους δόθηκε από τη θέση που εφαρμόζονται.

Οπισθωτιαία:  που εφαρμόζονται πίσω από το αυτί & συνδέονται με το κατάλληλο εκμαγείο.

 

 

Ενδωτιαία: Που εφαρμόζονται στον ακουστικό πόρο και μικρό μέρος τους καλύπτει και τον εξωτερικό πόρο.

Ενδοκαναλικά-αθέατα: Που είναι μικρότερα σε μέγεθος και εφαρμόζονται μέσα στον ακουστικό πόρο.

Διακρίνονται επίσης σε Ψηφιακά & Αναλογικά ανάλογα με τον τρόπο επεξεργασίας του σήματος  και την τεχνολογία τους.

 

Κλείστε σήμερα το δικό σας ραντεβού για μια δωρεάν αξιολόγηση ακοής στο πιστοποιημένο  κέντρο εφαρμογής ακουστικών βαρηκοΐας της Ergomedical.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.